Yrittäjä

Tekstiilitaideteos Tredun Pyynikin toimipisteen Cafe Eevissä

Maarit Carita Hälikkä
Olen ollut työelämässä vuodesta 1991 lähtien.
Työtehtävät ovat olleet moninaiset mm. vaiheompelijana ja saumaajana teollisuudessa, myyjänä ompelukone/-tarvikeliikkeessä ja kirjakaupassa, varastotyöntekijänä, kädentaitojen ohjaajana.

Valkolakin jälkeen opiskelin mallipukineidenvalmistaja/pukuompelijaksi. Koulutuksista viimeisin on vuodelta 2016, silloin valmistuin sisustustekstiili artesaaniksi. Lopputyönä suunnittelin ja valmistin kaksi omaa kuosia ja niistä sisustustuote perheen.

Kädentaidot ovat olleet aina vahvasti läsnä elämässäni. Ompelu, piirtäminen, askartelu, puutyöt, joitain mainitakseni. Olen käynyt monenlaisia kursseja mm. kuvataidelinja, puutyöt, pihasuunnittelu, kierrätystuunaus, rikkaruohot pataan.

Olen ommellut vaatteita vauvanvaatteista juhlapukuihin. Suunnitellut ja valmistanut tekstiilejä nukkekodista julkiseen tilaan. Valmistanut tilauksesta kortista julkisen tilan taideteokseen.

Yhtenä näyttötyönä olin luomassa Lempäälään kierrätystekstiilien työpajaa/materiaalipankkia. Kaksi kertaa olin toisena puuhanaisena jäjestämässä Vaatevallankumous tapahtumaa Ideaparkkiin.

Olen toiminut ohjaaja harjoittelijana erilaisilla kädentaitojen työpajoilla. Olen ollut ohjaajana myös Pirkan opistolla, kursseillani on ommeltu tuotteita kierrätysmateriaaleista.

Luon vanhasta uutta, korjaan vaatteita ja kodintekstiilejä. Kierrätän ja kannatan kestävää kehitystä.